Saturday, August 15, 2009

Kasut Raya!!!!










Rabu lepas gi buat fisio kat Hospital S/River.. Dah abis wat excise semua.. tup2 kata doc nak buat kasut si Irfan ni.. Mula2 confius gak.. Kasut apa plak ni.. Hehe br teringat pasal splint yg org dok wat tu..

Tak lama dlm 1/2 jam siap la kasut si Irfan ni.. Ermm fungsi nyer kata doc tak bagi kaki Irfan tu lurus ke bawah jer.. Tapi problem nyer si Irfan ngamok2 tak nak pakai.. Takpa kata doc.. Sarungkan masa dia tidor..

Masa balik tu dalam keta si Irfan tidor.. Jadi kami buat la percubaan.. Dia tersedar.. Apa lagi ngamok2 la.. Kt IbuIrfan kena wat alter sikit kasut ni.. Nmpk berbekas kaki si Irfan bila pakai..
Sabar la ye nak oi.. Ni semua untuk kebaikan Irfan jugak..

6 comments:

Noina said...

pakaikan stokin..mmg sakit sket..tapi untuk kebaikan jugak kan.. :)

Noina said...

Kalau nak pegi gedangsa jom la..rawatan dia setiap hari sabtu. seeloknya pagi..sebab nak urut kan..elok la pegi pepagi..Ina dan Zul slalu gi dalam pukul 8 la gerak dari umah..dalam kul 9 la camtuh sampai..tgk keadaan la..
dia hari sabtu je..hari lain akak tu keje.Ahad untuk budak normal..untuk yang lemah dlm belajar ke..apa ker..semua la akak tu boleh tolong. Dan nanti bila nak rawat bawak cream nivea (yang dalam tin biru tu tau..bukan losyen) pastu vicks, dan bandage.Bandage yang untuk kepala 2(saiz sederhana), badan 3 (yang besar), tangan dan kaki (6 saiz sederhana, 2 yang saiz kecek). Kalau bandange tu tak cukup ke atau tak sure..kat depan umah Kak Raw tu ada jugak org jual bandage..
Cubalah..mana tau ok ke kan..?

LYaFRINA said...

xpe...usaha tangga kejayaan....
utk permulaan mungkin payah sket..

Farid Hanif said...

Yeahhh. Sarra pun ada gak kasut ni, kadang-kadang je pakai. Pastu untuk tangan pun ada. Macam Ina cakap, try la kat Gedangsa. Kitorang pegi dah macam pegi jalan-jalan. Haha.

Rofaizal Jaafar said...

Noina,Lyafrina & Farid ..

Terima kasih atas nasihat2 tu.. Bulan pose ni kat Gedangsa tu bukak ke.. Dengar citer kena queqe panjang ye.. Ada yg bermalam dalam keta supaya dpt no awal.. Kalau tak dapat gi bulan pose ni lepas raya sok mesti kena pegi gak.. InsyaAllah..

Noina said...

Biasalah..bukan sikit yang gi rawat kat kak Raw tu..ramai yang amat..yang penting kena sabar..sambil2 duduk tunggu giliran tu..berbual la ngan kawan-kawan yang punya nasib cam anak kita..ada baiknya faizal..untuk pengetahuan kita gak :)

MyFrenz