Friday, August 28, 2009

Demam..

Demam.. Ermm sakit yg menakutkan buat masa ni.. Apatah lg kena kt anak aku Irfan.. Td bwk Irfan gi check kt Hospital Pantai Ipoh.. Dia dh demam 2 hari dah.. Siang dia ok jer time malam ngan badan panas nyer campur lak ngan batuk.. Fuhh.. Mencabar sungguh.. Tak tidor malam dibuat nyer..

Doc kata walaupun tadi demam dah kurang had 37c.. Tapi elok dok kat wad buat rawatan lanjut.. Dan yg tak sedap nyer doc kata anak2 CP ni mudah kena sakit H1 tu.. Nauzubillah.. Jauhkan lah sakit tu dari anak ku ya Allah..

Risau di buat nyer sbb Irfan dah kurang menyusu.. Mungkin tekak tak sedap kot.. Biasa la kita yg tua2 ni pun kalau demam apa pun tak selera nak makan.. Sian tengok anak aku.. Meragam je dia..

Dan hari ni gak ada sejarah tercipta.. Kami anak beranak berbuka puasa dalam wad.. Pengalaman yg tak akan dilupakan sampai bila2.. Makan atas lantai peh tu nasik ayam macam nak basi jer.. Perghh.. Mencabar sungguh.. Nasib baik ada beli kuih lebih.. Hantam jer la..

Esok pagi result xray ngan darah Irfan dapat.. Mintak2 ya Allah tak de apa2 la hendak nyer..

P/S Atas sebab ketiadaan mood maka tak bergambar la story aku nih..

3 comments:

ita zakaria said...

cian irfan demam...cepat sembuh ye nak. pada mak ayah ifran, byk2 bersabar bulan pose nih. nak2 kene berkampong & buka di hospital. kami juga pernah melaluinya tahun lepas, mmg syahdu! tapi demi anak, gagahkan jua...semoga cepat sembuh dan dujauhi oleh bahaya penyakit 'tut'.... dah kuar spital, bgtau yer...

Noina said...

adui..irfan masuk hospital ke?sian dia..demam nak padai kot..betul tak irfan..Nabila pun demam gak aituh..

Sabar yek..ina tak penah lagi rasa pengalaman bukak puasa kat hospial..tapi dapat rasakan apa yang faizal sekeluarga rasa..Sabar k..

Rofaizal Jaafar said...

Ita ngan Ina,

Tima kasih sbb selalu ambik berat pasai Irfan.. Dan utk pengetahuan result darah ngan xray Irfan doc kasi tau ok.. Alhamdulillah syukur sngt2 kat Allah.. Berkat doa semua.. Cuma msh kena dok dlm wad utk pemeriksaan lanjut.. Demam dah ok cuma batuk ngan kahak tak hilang2 lg.. Korang berdua mmg the best friends.. Nasihat2 korang bg semangat kt aku.. Thank again..

MyFrenz