Monday, October 5, 2009

Gedangsa & Serdang

Minggu ni adalah minggu yg sungguh menyeronokkan buat aku.. Ada 2 sebab.. Sebab pertama.. Tercapai hajat aku nak bawak Irfan gi Gedangsa.. Tima kasih yg tak terhingga wat Ina ngan Hilmi yg guide kami kesana.. Kami sampai kul 645 pg rumah KakRaw.. Ina dapat no 14 dan Irfan no 15.. Turn kami tiba dlm kul 1245 tgh hari.. Kami yg br pertama kali bertemu KakRaw sungguh terpegun dgn layanan yg sungguh mesranye.. Macam dah lama kenal jer.. Sungguh happening KakRaw ni tau.. Menurut KakRaw kuning dlm badan Irfan tinggi.. Tu sebab badan Irfan lemah jer.. Dan next treatment KakRaw minta kami bawak daun sirih untuk balut badan Irfan.. InsyaAllah kami akan kesana lagi minggu ni..

Sebab kedua.. Kami ngan sesatlarat nyer sampai jugak ke rumah Ita yg wat open house semalam.. Sendiri ingat la.. Dari Damansara ke Serdang boleh sesat sampai ke Pekan Kajang.. Haha jauh lari kan? Tp semangat punya pasal smp jugak akhir ke rumah Ita.. Tu pun jenuh Farid guide kami.. Tima kasih wat Farid ngan Ita yg sanggup layan kami sekeluarga.. Makanan2 sunggup sedap.. Pandai Ita ngan Farid masak ye.. Tahun depan ajak kami lagi erk..

Terkini.. Irfan dan boleh dari meniarap ke telentang dan sebaliknye.. Tambah lasak la anak teruna aku ni.. Dan tadi kata mak mertua muka Irfan sejak balik dari Gedangsa ni makin berseri2.. Asyik senyum aje.. Dah ada peningkatan nih detik hati aku.. Alhamdulillah.. Syukur pada Allah..

5 comments:

Noina said...

harap2nya kan..sebab ina mmg tau ada baiknya berubat ngan kak Raw..sebab dah nampak perubahan pada Nabila..dan rasa tak rugi nak ajak ramai lagi kawan2 bawak anak ke sana.. :)

ita zakaria said...

Alhamdulillah, ita dan farid tumpang gembira dgr perkembangan Irfan tuh. berkat kesabaran, insyaAllah...akan ada ganjaran.

Ita dan Farid mintak maaf sgt2 kalau ade kurang dengan layanan kat rumah. Sekali lagi mintak maaf sebab tak sempat dan tak teringat nak tapaukan sikit utk Rofaizal sekeluarga. Ralat sangat2 hati nih. Sampai hari ni rasa bersalah. InsyaAllah akan kami balas kunjungan dan buah tangan tuh. Maaf sangat2...dan terima kasih dengan persahabatan nih....

Rofaizal Jaafar said...

Ina:Betul tu Ina.. Kalau boleh ajak lah kawan2 yg anak senasib cam anak kita tu ke sana.. Untuk kebaikan anak tak salah kita mencuba kan..

Ita&Farid:Cukup2 la mintak maaf nye tu.. Kami pun tak harapkan layanan yg istimewa pun.. Kami terima seadanya kat rumah korang tu..Nama pun open house.. Biasa la tu.. Yg penting kita semua kawan kan..

zali azali said...

hi....dengar cita awak makin kuat semangat nak g umah kak raw bawak anak....

Rofaizal Jaafar said...

Zali Azali: Cuba je la bawak anak tu.. Kita usaha mana yg mampu..

MyFrenz